RSCA-voorzitter Vandenhaute hekelt Club Brugge: “Een cultuur van matennaaien”

RSCA-voorzitter Vandenhaute hekelt Club Brugge: “Een cultuur van matennaaien”

03-07-2021 13:15
137

Wouter Vandenhaute, de voorzitter van RSC Anderlecht, heeft in een interview bij De Morgen een steek uitgedeeld aan Club Brugge. Zo hekelde hij de sportiviteit binnen de voetbalwereld en nam Blauw-Zwart daarbij als voorbeeld.  

Vandenhaute legt zijn frustraties over de voetbalwereld bloot in het interview. "Zoals het gebrek aan ‘sportsmanship’, op en vooral naast het veld." Zo staat hij versteld van hoe het er aan toe gaat in het voetbal. "Ik dacht dat ik de voetbalbusiness door en door kende, maar in dat anderhalf jaar als insider sta ik er toch versteld van hoe het er in het wereldje aan toegaat. Er is een cultuur van matennaaien, ongelooflijk. Hoe clubs elkaar constant vliegen afvangen, dat is nefast voor de sport."

Vervolgens gaf Vandenhaute een voorbeeld.  "Ik kan tal van voorbeelden geven, maar laat ik er eentje nemen van onze vrienden van Brugge: haast elke speler met wie wij in deze transferperiode beginnen te onderhandelen, krijgt plots ook een bod van Club Brugge. (...) Iemand willen binnenhalen, alleen maar om de concurrentie een hak te zetten, ik snap dat niet. "

Zo was er zelfs het specifieke geval van Lukas Nmecha, die Anderlecht heeft verlaten. "Lukas Nmecha had al duidelijk aangegeven: als ik in België blijf, is het bij Anderlecht. Iedereen weet dat. En lap, Brugge legt toch een bod neer bij Manchester City, zelfs zonder dat Nmecha zelf of zijn entourage daarvan op de hoogte was."