Chiellini over Lukaku: Onmogelijk om te denken dat je duels van hem kunt winnen

Chiellini over Lukaku: "Onmogelijk om te denken dat je duels van hem kunt winnen"

01-07-2021 20:30
2

Vrijdagavond spelen de Rode Duivels tegen Italië in de kwartfinale op het EK. Bij Italië zagen ze met Giorgio Chiellini een belangrijke pion terugkeren voor dat duel. Voor de micro van Sporza had Chiellini het over de duels die hij zal gaan uitvechten met Romelu Lukaku

De ervaren Juventus-verdediger sprak vol lof over Lukaku. "Ik geloof dat Lukaku de laatste twee jaar nog een stap vooruit heeft gezet. Zeker op vlak van leiderschap en doeltreffendheid. Het is moeilijk om op hem te verdedigen door zijn fysieke kracht. Hij is een referentiepunt voor België."

In de Serie A vochten beide heren al enkele pittige duels uit. "Ik moet toegeven dat ik het de voorbije wedstrijden tegen hem niet makkelijk had", ging Chiellini verder. "Het is onmogelijk om te denken dat je duels van hem kunt winnen. Het is zaak om hem zoveel mogelijk in bedwang te houden."

Ook aan Chiellini werd het vraagstuk over Kevin De Bruyne en Eden Hazard voorgelegd. "Maar ook zonder hen zal België hetzelfde niveau halen. Als je weet dat de alternatieven Carrasco en Mertens zijn... België heeft veel kwaliteit voorin."