'Na Gomez heeft RSC Anderlecht tweede Spanjaard in het vizier'

'Na Gomez heeft RSC Anderlecht tweede Spanjaard in het vizier'

01-07-2021 19:00 Laatste update: 19:02
23

Nadat RSC Anderlecht Sergio Gomez binnenhaalde, worden de Brusselaars nu opnieuw gelinkt aan een Spanjaard. Anderlecht zou haar oog hebben laten vallen op Manu Garcia, zo weet het Spaanse blad La Nueva España

Manu Garcia is een 23-jarige aanvallende middenvelder die op vijftienjarige leeftijd naar Manchester City trok. In 2015 debuteerde Garcia in het eerste van Manchester City in een League Cup wedstrijd tegen Sunderland. Verder dan die invalbeurt kwam Manu Garcia niet en na uitleenbeurten aan Deportivo Alaves en NAC Breda, kwam Garcia bij het Franse Toulouse terecht.

Nadat zijn huurperiode bij Toulouse voorbij was, verkocht City hem aan Sporting Gijon. Daar kwam de Spanjaard afgelopen seizoen in 35 competitiewedstrijden tot één doelpunt en drie assists. Garcia speelde al 16 wedstrijden voor de Spaanse jeugdelftallen en maakte begin dit jaar zijn debuut voor de nationale ploeg in een oefeninterland tegen Litouwen.

La Nueva España bericht dat er naast Anderlecht ook interesse zou zijn van Racing Santander, Real Sociedad en het Italiaanse Udinese. Met Garcia zouden Vincent Kompany en co een eventueel vertrek van Sambi Albert Lokonga willen opvangen. Lokonga werd namelijk al herhaaldelijk aan het Engelse Arsenal gelinkt.