Courtois stelt ideale doelman samen: mix van Buffon, Casillas en verrassende naam

Courtois stelt ideale doelman samen: mix van Buffon, Casillas en verrassende naam

29-06-2021 19:17

Dagelijks deelt de Belgische Voetbalbond een filmpje op hun sociale media dat verslag uitbrengt van de dag van de Rode Duivels. Telkens laten ze daarbij ook één speler aan het woord. Dit keer was het de beurt aan Thibaut Courtois. Hij kreeg de kans om zijn ideale doelman samen te stellen.  

De eerste keuze die hij moet maken betreft leiderschapskwaliteiten. “Dan ga ik voor Buffon. Hij heeft bij Juventus en Italië getoond dat hij dat leiderschap en charisma in zich heeft zitten. Daarom kies ik voor hem.”

Volgende keuze die hij moest maken betreft de reflexen van een doelman. “Qua reflexen denk ik Iker Casillas. Op zijn lijn had hij echt fantastische reddingen. Hij is qua reflexen de beste die ik me kan herinneren en waar ik naar op keek.”

Een ander belangrijk aspect van een goede doelman is het stoppen van penalty’s. Daar kiest Courtois voor Diego Alves, de ex-doelman van Valencia. “Die had echt een heel hoog percentage. Ik denk bijna 50% van de penalty’s stopte die.”

En van een moderne doelman wordt ook verwacht dat hij een aardig stukje kan meevoetballen. “Ik denk dat Neuer daar wel sterk in is. Hij kan goed de ruimte achter de verdediging bespelen.” Tenslotte maakte hij ook een keuze voor traptechniek. “Dan zou ik voor Ter Stegen gaan omdat hij op dit moment, qua links en rechts, heel sterk in is.”