Breaking news

Standard ziet overwinning tegen Genk in slotseconden nog door de vingers glippen

De vraag van tien miljoen: Doe je Eden wel een plezier om hem te laten starten?

De vraag van tien miljoen: "Doe je Eden wel een plezier om hem te laten starten?"

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 10:48di 22-06-2021 om 10:48

Eden Hazard kreeg zijn langverhoopte negentig minuten in de 0-2-winst tegen Finland. Op fysiek vlak lijken er geen grote euvels meer, maar met het vormpeil zit het nog niet helemaal snor. Maandagavond maakte Hazard opnieuw geen vlijmscherpe indruk. De vraag van tien miljoen luidt dan ook: moet de aanvoerder ook in de (zwaardere) achtste finale aan de aftrap verschijnen?

Als het van analisten Mo Messoudi en Youri Mulder afhangt, beperkt Hazard zich beter tot een rol als luxe-invaller. "Doe je Eden wel een plezier om hem na één keer 90 minuten meteen te laten starten in een belangrijk duel? Ik denk het niet", oordeelt Messoudi in Villa Sporza. De oud-middenvelder zag wel enkele "flitsen" van zijn talent, maar vreest dat er meer tijd nodig is om op zijn topniveau van weleer te geraken.

Mulder sluit zich daar volledig bij aan. "Dit is niet de Hazard die we kennen. Hij is nog niet bepalend genoeg", vindt de Nederlander. Bovendien mogen we niet vergeten dat we met Yannick Carrasco een sterk alternatief achter de hand hebben, voegt hij daaraan toe, ook al presteerde die op dit toernooi nog niet naar verwachting. In levensbelangrijke duels zou Mulder niettemin voor Carrasco kiezen.

Wesley Sonck geeft dan weer meer krediet aan Hazard. Hij wijst vooral op de rol die Roberto Martinez voor hem in gedachten heeft. "Als de coach aan een verdediger vraagt om de bal buiten te trappen en je doet dat, dan heb je gedaan wat er gevraagd werd. Als Eden 3 goals en 3 assists moest geven tegen Finland, dan is hij niet geslaagd. Het hangt dus af van wat je van hem verwacht", vat Sonck het samen met een boutade.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zou jij met Hazard starten in de achtste finales?

Ja
61%
Nee, ik zou hem gebruiken als luxe-invaller
33%
Nee, ik zou Hazard niet meer laten meedoen, hij is onvoldoende in vorm
6%
(577 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws