Geen Brussels Airlines, maar dubieus KlasJet voor Duivels: 'In opspraak gekomen'

Geen Brussels Airlines, maar dubieus KlasJet voor Duivels: 'In opspraak gekomen'

Gepubliceerd: woensdag 9 juni 2021 om 15:34wo 09-06-2021 om 15:34

Donderdag reizen de Rode Duivels af naar Sint-Petersburg, waar zaterdag de eerste EK-match op het programma staat tegen Rusland. Niet Brussels Airlines, maar KlasJet zal de selectie naar de Russische grootstad vliegen. Dat bedrijf is echter onlangs in opspraak gekomen.

Het Nieuwsblad doet een obscuur verhaal rond de Litouwse luchtvaartmaatschappij uit de doeken. Eerder dit jaar verscheen in de lokale pers immers dat KlasJet haar personeel, en dan voornamelijk haar stewards, onvoldoende loon uitbetaalt. In totaal zijn er 61 medewerkers in dienst.

De Belgische voetbalbond zit naar verluidt 'verveeld' met de zaak, al valt er onder de overeenkomst natuurlijk niet meer onderuit te komen. Overigens heeft KlasJet via een officiële mededeling al laten weten dat de aantijgingen niet kloppen. De Litouwers maakten zelfs het gemiddelde loon van haar medewerkers openbaar om de geruchten te fnuiken.

Toch hangt er een ietwat duistere waas rond het bedrijf. De voorbije jaren reisden de Duivels overigens met Brussels Airlines, met de zogenaamde 'Trident'. Die samenwerking werd voor dit toernooi even stopgezet. Door de vele verplaatsingen moet de selectie deze editie extra vaak in het vliegtuig zitten. Daarom heeft de bond voor een comfortabelere Boeing 737 gekozen, met maximaal 60 zetels. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Rode Duivels

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws