Fans laten De Bruyne zichzelf niet opvolgen, ploegmaat verkozen tot POTY

Fans laten De Bruyne zichzelf niet opvolgen, ploegmaat verkozen tot POTY

01-06-2021 13:00 Laatste update: 05-06-2021 17:05
5

Nu het seizoen in de Premier League afgelopen is, volgen er verschillende verkiezingen voor de speler van het seizoen. Ruben Dias werd al verkozen door de pers, maar nu mogen ook de fans kiezen uit een shortlist van acht namen. 

Kevin De Bruyne staat uiteraard ook op dat lijstje, net zoals zijn ploegmaat Dias. Kampioen Manchester City is meteen ook de enige ploeg met twee namen op het lijstje. Verder zien we nog Bruno Fernandes (Manchester United), Jack Grealish (Aston Villa), Harry Kane (Tottenham), Mason Mount (Chelsea), Mohamed Salah (Liverpool) en Tomas Soucek (West Ham United).

Met zes doelpunten en twaalf assists had De Bruyne een belangrijk aandeel in de titel van Man City, maar ook Dias speelde een uitstekend seizoen als slot op de deur. Kan De Bruyne het bij deze stemming wel halen van zijn ploegmaat?

Update: In Engeland hebben de fans ondertussen gekozen. De Bruyne volgt zichzelf niet op, maar de prijs van Speler van het Jaar verkozen door de fans blijft wel bij Manchester City. Ruben Dias mag de award op zijn palmares schrijven.