'Anderlecht vindt oplossing voor Saief, drie teams onderhandelen over transfer'

'Anderlecht vindt oplossing voor Saief, drie teams onderhandelen over transfer'

28-05-2021 07:00

RSC Anderlecht wil zich voor volgend seizoen gericht versterken, maar ook uitgaand wil Peter Verbeke nog heel wat spelers zien vertrekken. Kenny Saief (27) is één van die jongens die het Lotto Park definitief lijkt te verlaten. Drie teams hopen de Amerikaan in huis te halen.

SBI Soccer weet namelijk te melden dat Hapoel Beer Sheva (Israël), Rakow Czestochowa (Polen) en CSKA Sofia (Bulgarije) de Anderlecht-speler willen wegplukken uit Brussel. Het voorbije seizoen speelde Saief voor Lechia Gdansk, maar die uitleenbeurt loopt ten einde. De drie teams hebben de onderhandelingen met Anderlecht reeds opgestart.

Het contract van Saief liep normaal gezien deze zomer ten einde, maar de optie voor één extra jaar werd gelicht. Anderlecht hoopt op die manier nog een transfersom te recupereren voor de 27-jarige Amerikaan. In 2018 haalde Anderlecht hem nog voor 3,70 miljoen euro weg bij KAA Gent. In totaal kwam Saief slechts 34 keer in actie, waarin hij één keer wist te scoren en vier assists afleverde.