Clement hoedt zich voor extase: We hebben hem nog niet, dat is heel belangrijk

Clement hoedt zich voor extase: "We hebben hem nog niet, dat is heel belangrijk"

16-05-2021 21:33
36

Club Brugge heeft eindelijk een opkikker gekregen in haar titelstrijd. Tegen Royal Antwerp FC haalde de koploper het met 2-1, waardoor de kaarten erg goed liggen om het komende week af te maken. Uitgerekend in Anderlecht kan het al zover zijn, al waakt Philippe Clement voor voorbarige titelvreugde.

De trainer van Club is er als de kippen bij om de voetjes weer op de grond te zetten. "We hebben hem nog niet, dat is heel belangrijk", benadrukt hij. Hard werken, dat is de boodschap. Toch beseft Clement dat zijn troepen momenteel in pole positie liggen. Met nog twee wedstrijden voor de boeg bedraagt de voorsprong op KRC Genk, de enige overgebleven uitdager, vijf punten.

Donderdag kan Club met champagne spuiten, nota bene op het veld van grote rivaal RSC Anderlecht. Zou dat extra zoet smaken? Niet echt, vindt Clement. "Mij maakt het niet uit waar het is. Een titel is een titel, na een paar jaar weet je niet meer waar dat gebeurd is", argumenteert hij. Hoe dan ook zal Club het niet laten liggen om donderdag al toe te slaan. Daarvoor hoeft het zelfs niet noodzakelijk zelf te presteren.