Weer klap in stadionplannen Club Brugge: Een wraakactie van Gheysens

Weer klap in stadionplannen Club Brugge: "Een wraakactie van Gheysens"

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 21:00wo 12-05-2021 om 21:00

De stadionplannen van Club Brugge en Cercle Brugge blijven voor beroering zorgen. Club Brugge probeert al meer dan tien jaar een nieuwe voetbaltempel te zetten, maar stuit op verzet. Ook nu moet het weer afrekenen met tientallen bezwaren.

Bij Focus-WTV valt te laten dat er in totaal maar liefst vijftig bezwaren zijn tegen het nieuwe stadion van Club Brugge op de Jan Breydelsite. Daarnaast verzet Ghelamco zich ook tegen een stadion langs de Blankenbergse Steenweg, wat de stadionplannen van Cercle maar ook Club Brugge bemoeilijkt.

Er werden verschillende bezwaarschriften ingediend tegen het nieuwe stadion van Cercle Brugge, maar ook één van de NV Enema & Co (Ghelamco). Brugs gemeenteraadslid Stefaan Sintobin kon zich maar moeilijk vinden in dat bezwaarschrift. "Dit gaat om pure grond- en geldspeculatie", klinkt het.

Hij haalt ook de slechte relatie tussen Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe en Antwerp-voorzitter Paul Gheysens aan. "Meer nog, dit lijkt meer en meer op een wraakactie van Paul Gheysens t.a.v. Bart Verhaeghe", klinkt het. Zo was Verhaeghe een ferme tegenstander van het Eurostadion in Brussel, waardoor Ghelamco een flinke som misliep.

Sintobin is dan ook bijzonder streng voor Gheysens en Ghelamco. "Dit nieuwe maneuver van Gheysens is puur en simpel misbruik maken van de proceduremogelijkheden om een concurrent een hak te zetten", klinkt het nog. Door de nieuwe bezwaarschriften dreigen de stadionplannen weer vertraging op te lopen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws