Niet Kuipers, maar Neymar keihard aangepakt: 'Het kwaad zit heel diep'

Niet Kuipers, maar Neymar keihard aangepakt: 'Het kwaad zit heel diep'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 10:33wo 05-05-2021 om 10:33

Niet Björn Kuipers, maar Neymar is de gebeten hond in de Franse media. De Braziliaanse ster moet het ontgelden na de uitschakeling van Paris Saint-Germain tegen Manchester City in de halve finale van de Champions League.

Waar de PSG-spelers na afloop woedend waren op Kuipers, wordt de Nederlandse arbiter in de Franse media nog redelijk gespaard. France Football geeft hem weliswaar een 3, maar het doorgaans zeer kritische L'Équipe beoordeelt zijn optreden met een 5. Een cijfer waar Neymar enkel van kan dromen: de toonaangevende sportkrant geeft de aanvaller een 2. 'Hij ontspoorde en was niet de gehoopte leider', luidt het oordeel.

France Football maakt Neymar helemaal met de grond gelijk. De Braziliaan krijgt net als onder meer Mauro Icardi een 2. 'Neymar, is dat een grap?' luidt de uitleg. 'Was het echt nodig om de bal bij elk moment van balbezit zes keer te raken? Neymar heeft zijn donkere kant laten zien tegen Manchester City. Hij was zo onuitstaanbaar mogelijk en wilde alles in zijn eentje doen.'

'Bij afwezigheid van Kylian Mbappé besloot hij dat het lot van de wedstrijd in zijn handen lag. Hij was het centrum van de wereld in zijn ogen, maar bediende zijn ploeggenoten nauwelijks en verprutste een onthutsend groot aantal goede ballen door zijn egoïsme', aldus France Football. 'Hij liet zich opnieuw meeslepen door zijn emoties. Neymar was rampzalig.'

Ook de Franse oud-international Jérôme Rothen kraakt het optreden van Neymar. "Een goede speler is degene die passes verzint die anderen niet kunnen lezen. De Bruyne-stijl", zegt hij bij RMC Sport. "Maar bij Neymar weet je dat hij gaat proberen twee of drie jongens voorbij te spelen. Soms lukt dat, soms verliest hij de bal. En het probleem is dat hij boos wordt als hij de bal verliest. Dan raakt hij gefrustreerd, speelt hij zichzelf uit de wedstrijd en wil hij alleen nog zijn tegenstanders belachelijk maken met panna's."

Rothen vraagt zich af of PSG het contract van de dribbelaar wel met vier jaar moet verlengen. "Dit is je ster met wie je vier jaar wil verlengen. Je zal tegen hem moeten zeggen: Wil je bij ons blijven? Dan moet je meer leveren en de spelers om je heen in de schijnwerpers zetten. Gaat hem dat lukken? Ik denk het niet. Het kwaad zit heel diep."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws