Raskin zag drie dagen af: Maar de knop is omgedraaid en we gaan tot het gaatje

Raskin zag drie dagen af: "Maar de knop is omgedraaid en we gaan tot het gaatje"

29-04-2021 17:16

Zes dagen na de nederlaag in de bekerfinale moet Standard weer het beste van zichzelf geven. Zaterdag wacht namelijk een verplaatsing naar KV Oostende bij het begin van Play-Off 2. De 2-1 tegen Genk bracht hen een ferme klap toe, geeft Nicolas Raskin toe, maar de Luikse troepen zijn weer strijdvaardig.

"De waarheid is dat het drie erg lastige dagen geweest zijn na de finale", windt de talentvolle middenvelder er geen doekjes om op de wekelijkse persconferentie van Standard. "Woensdag was iedereen nog erg ontgoocheld in de kleedkamer." Toch kan Standard zich geen lange rouwperiode veroorloven. Als het volgend seizoen Europees actief wil zijn, is er slechts één optie: Play-Off 2 winnen.

"Zonder te liegen, we gaan de knop omdraaien en zaterdag tot het gaatje gaan. We hebben de reguliere competitie niet afgesloten met tien op twaalf om nadien met de handen in de zakken te voetballen", wakkert Raskin het vuur aan. Standard zal naast Oostende ook met KAA Gent en KV Mechelen moeten afrekenen. Wie na zes speeldagen bovenaan eindigt, mag naar de voorrondes van de Conference League.