'FC Barcelona doet routinier contractvoorstel, maar die overweegt een vertrek'

'FC Barcelona doet routinier contractvoorstel, maar die overweegt een vertrek'

27-04-2021 09:30 Laatste update: 10:17

Sergi Roberto twijfelt over het contractaanbod van FC Barcelona. Het contract van de vleugelverdediger loopt na dit seizoen af en Barça wil graag langer met hem door, maar een handtekening is nog niet gezet.

Volgens El Mundo Deportivo heeft Barcelona Roberto nog niet kunnen overtuigen met het nieuwe aanbod. De 29-jarige verdediger kan zijn handtekening zetten onder een nieuwe verbintenis tot de zomer van 2023, maar hoopt op een langer contract om meer financiële zekerheid in te bouwen in deze belangrijke periode van zijn carrière.

Het is niet duidelijk of Roberto geld in moet leveren, wil hij langer bij Barcelona blijven. De financiële situatie van Barça is penibel, wat het lastig maakt om een lange deal te bespreken. De club wil Roberto graag langer behouden, vanwege zijn veelzijdigheid. De Spanjaard kan in de verdediging en op het middenveld worden ingezet.

Roberto speelt al zijn hele carrière voor Barcelona en speelde een belangrijke rol bij zes Primera División-titels, twee Champions League-zeges en vijf gewonnen Copa del Rey-finales.