Bijzondere scoop van The Sun: Engeland werkt aan 'British Super League'

Bijzondere scoop van The Sun: Engeland werkt aan 'British Super League'

21-04-2021 23:57
1

De ene Super League is nog niet voorbij of de volgende wordt alweer in het leven geroepen. Volgens de Engelse tabloid The Sun wordt er achter de schermen aan een 'British Super League' gewerkt. De Schotse topclubs Rangers FC en Celtic zouden daar deel van uitmaken.

'De Grote Zes' (Chelsea, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool) zagen hun Super League-missie in rook opgaan, maar zijn desondanks nog steeds van mening dat er een hervorming van de huidige Premier League plaats moet vinden, aldus The Sun. Rangers FC en Celtic maken volgens de populaire tabloid onderdeel uit van de plannen. Er wordt serieus gesproken over het toelaten van de Schotse topclubs aan de Premier League en de kans is groot dat de UEFA, FIFA en de Britse overheid de plannen steunen.

Het idee om Rangers FC en Celtic toe te voegen aan de Premier League zou worden toegejuicht door de concurrentie, zodat andere clubs meer kans maken op de Schotse landstitel. "Of de Super League er nou komt of niet, we hebben het gevoel dat de Premier League verbeterd moet worden. Het wordt tijd dat we Rangers en Celtic toe gaan laten. Dat is voor iedereen logisch", zo wordt een anonieme bron geciteerd door The Sun. 

Ook het inkrimpen van de Premier League (van twintig naar achttien clubs) ligt op tafel. "We waren altijd al van mening dat een competitie met achttien clubs de enige logische uitkomst is. Dat is ook wat de UEFA, FIFA en de European Club Association (ECA, red.) al langer willen", zegt een andere bron tegenover The Sun.

The Sun meldt het 'exclusief'. Er zijn vooralsnog geen andere Engelse kranten die het nieuws hebben.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie