Clement: Nu is het kwestie van zes finales te spelen

Clement: "Nu is het kwestie van zes finales te spelen"

Gepubliceerd: zondag 18 april 2021 om 21:02zo 18-04-2021 om 21:02

Club Brugge won hun laatste wedstrijd van het reguliere seizoen met 4-2. Daardoor heeft Club nu een voorsprong van acht punten bij het ingaan van de Play Offs. Philippe Clement was een tevreden coach maar weet dat de titel nog niet binnen is.

Het werd nog even spannend voor de troepen van Philippe Clement, aan de 55e minuut kwam Moeskroen op voorsprong. Aan de 80e minuut stond Moeskroen nog steeds op 2-2, maar Club draaide het in de laatste minuten nog om. 

Clement had zijn spelers gewaarschuwd voor deze moeilijke opdracht, en wou per se met die acht punten voorsprong de Play Offs aanvatten. "We moeten niet gaan rekenen. Nu is het kwestie van zes finales te spelen en daar iedereen proberen op voor te bereiden. Even afbouwen en de jongens die COVID hebben gehad terug op niveau krijgen en daarna alles geven tijdens zes finales", reageerde Clement na de wedstrijd.

Door de inbreng van Odillon Koussounou en Stefano Denswil veranderde Clement van spelsysteem en dat wierp zijn vruchten af. "Het waren ook tactische wissels. We hebben Kossounou niet laten starten omwille van z’n 4 gele kaarten. Je ziet ook wat er met Clinton is gebeurd. Hij doet een zuivere tackle op de bal en krijgt geel. Daarom wilde ik niet met 3 verdedigers die 4 kaarten hadden starten", verklaarde Clement.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws