Openda (Club Brugge) breekt door bij Vitesse en geeft criticasters lik op stuk

Openda (Club Brugge) breekt door bij Vitesse en geeft criticasters lik op stuk

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 23:44vr 16-04-2021 om 23:44

Laatste update: vrijdag 16 april 2021 om 23:46vr 16-04-2021 om 23:46

Loïs Openda wordt door Club Brugge verhuurd aan Vitesse en daar is de 21-jarige spits helemaal opengebloeid. Hij kon er de kritikasters lik op stuk geven.

Toen Openda nog actief was in België kreeg de spits namelijk flink wat kritiek. "Bij Club heb ik wel veel wedstrijden gespeeld, maar bijna nooit als basisspeler. Ik kreeg invalbeurten van vijf of tien minuten. Dan is het heel moeilijk om je kwaliteiten te laten zien", geeft hij aan in Het Nieuwsblad.

"Zeker als de tegenstander in een laag blok staat, waar het moeilijk doorheen te komen is. En Club speelt bijna altijd tegen zo'n tegenstander. Mensen die me dan zagen spelen, zeiden al snel: Hij is waardeloos. Tja, sommige critici begrijpen niet hoe het werkt in het voetbal", aldus Openda.

Vitesse
Bij Vitesse kreeg hij het nodige vertrouwen en wist de spits wel te overtuigen. "Vanaf dag één had ik een goed gevoel bij de club. De trainer en de technisch directeur praatten met me en drukten van in het begin hun geloof uit", geeft Openda aan.

"Ze wisten ook veel over me en hadden me duidelijk gemaakt dat ik veel speelkansen zou krijgen. Die belofte hebben ze waargemaakt. Ik stond vanaf het competitiebegin in de basis en ben ook vlot beginnen te scoren", besluit hij. Inmiddels zit Openda bij Vitesse na 32 wedstrijden aan tien doelpunten en vijf assists. Zondag staat hij met Vitesse in de Nederlandse bekerfinale tegenover Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws