Nicholson (Charleroi) praat over keuzes: “Leven als gangster of voetballer”

Nicholson (Charleroi) praat over keuzes: “Leven als gangster of voetballer”

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 16:33wo 14-04-2021 om 16:33

Shamar Nicholson maakt nu het mooie weer bij Sporting Charleroi, maar het had er ook helemaal anders kunnen uitzien. De aanvaller groeide op in de straten van Jamaica. Tegenover Sport/Voetbalmagazine doet hij zijn verhaal.

“Noem het maar een getto”, begint Nicholson. “Kinderen hebben er toegang tot wapens en kunnen er veel te gemakkelijk gerekruteerd worden door bendes, omdat er een gebrek is aan activiteiten waarin ze zich kunnen uitleven. Als een kind het goed doet op school en op het rechte pad probeert te blijven, wordt dat niet naar waarde geschat. Ouders zitten niet te wachten op een intellectueel in het gezin.”

“Ik werd met twee zaken geconfronteerd toen ik klein was: gangsters en voetbal. Ik wist niets af van atletiek. Toen ik voor het eerst in België kwam, was de eerste vraag die ik kreeg: hoe snel kun jij lopen? Jamaicanen wordt geassocieerd met sprintnummers en daar zitten Usain Bolt en Asafa Powell voor veel tussen.”

“Atletiek staat heel hoog aangeschreven in Jamaica”, gaat Nicholson verder. “Het gevolg daarvan is dat we elk jaar een pak goede voetballers zien overlopen naar de atletiek. Jaheel Hyde, met wie ik bevriend ben, had het kunnen maken als voetballer maar hij is overgeschakeld naar atletiek en nu is hij een echte ster in Jamaica.”

Zijn vader Wayne Nicholson werd in 2015 vermoord. “Als ik er nu op terugkijk dan weet ik dat ik de correcte beslissing heb genomen. Anders was ik al jaren geleden vermoord of zat ik nu een lange gevangenisstraf uit. Ik heb de dood van mijn vader een plaats kunnen geven. Ik was er jaren van aangedaan en ik snakte naar wraak. Maar daarna ben ik gaan beseffen dat ik juist moest handelen. Zonder de tussenkomst van mijn familie had ik gekozen voor een leven als straatcrimineel.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws