Boskamp heeft tip voor Club Brugge: Maes weet wel wat ik bedoel

Boskamp heeft tip voor Club Brugge: "Maes weet wel wat ik bedoel"

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 14:30di 13-04-2021 om 14:30

Hoe krijgt Philippe Clement zijn troepen weer scherp bij Club Brugge na de nederlaag tegen Anderlecht? Johan Boskamp heeft wel een idee: de groep mag eens flink schrikken.

"Club Brugge was de betere ploeg en toch verliest het", aldus Boskamp bij Het Nieuwsblad. "Daar moeten ze wel voor opletten. Het is de taak van Flip om ervoor te zorgen dat de concentratie niet wegglipt, dat ze niet helemaal leeglopen in de Play-Offs. Weet je hoe ik dat deed? Ik reageerde ergens heel fel op om de groep wat te doen schrikken en de boel zo op scherp te zetten. Vaak ging ik bonje zoeken met Peter Maes. Bel hem maar eens, hij zal vast weten wat ik bedoel."

Zo gezegd, zo gedaan. “Ik weet heel goed wat Boskamp bedoelt", lacht Maes. "Ik herinner het me nog goed, de laatste training voor de bekerfinale in 1993-94. Op een gegeven moment kwam ik uit en gleed ik met de bal in mijn handen tot aan de backlijn. Boskamp floot voor een vrije trap, waarop ik hem zei dat ik de bal helemaal niet met mijn handen buiten de zestien had geraakt. Er vlogen nog wat woorden heen en weer, waarna ik de bal in zijn richting trapte en hij me naar binnen stuurde. En die bekerfinale kan je op je buik schrijven, riep hij me nog na."

Boskamp leek zijn dreigement ook hard te maken. "Op het blad met de selectie voor de bekerfinale tegen Club stond mijn naam effectief niet genoteerd. Toen ik uit het busje stapte dat de Limburgse spelers naar huis bracht, wenste ik de jongens nog succes. Waarop Luc Nilis plots zei: Je bent erbij, hoor. Boskamp had mijn naam tóch nog op het blad gezet. Heel de groep op scherp door dat akkefietje en uiteindelijk wonnen we de finale met 2-0."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws