Martinez kan verrassen bij Rode Duivels achterin: Er is geen hiërarchie meer

Martinez kan verrassen bij Rode Duivels achterin: "Er is geen hiërarchie meer"

26-03-2021 21:30
4

Binnenkort staat het EK op het programma, maar het is nog steeds niet helemaal duidelijk wie centraal in de verdediging zal staan. Thomas Vermaelen (35), Jason Denayer (25), Dedryck Boyata (30) of Brandon Mechele (28)? Philippe Albert geeft zijn mening.

Tegen Wales kreeg Vermaelen een basisplek. "We waren hem misschien een beetje vergeten, ja", vertelt Albert in Het Laatste Nieuws. "Puur verdedigend is-ie nog steeds de beste. Toch na het afzwaaien van Kompany."

"Je zal hem zelden een duel zien verliezen. Hij is sterker dan Alderweireld en Vertonghen. Sneller ook dan die laatste. Vertonghen teert tegenwoordig op zijn positiespel en zijn ervaring, terwijl Vermaelen voor z'n leeftijd best nog snel is", klinkt het.

De basispion
Maar wie zal de basisplek krijgen op het EK? Albert denkt niet dat er één speler aanspraak kan maken op die plek. "Ik denk trouwens niet dat er een bepaalde hiërarchie is zoals toen Kompany er nog bij was."

"Afhankelijk van de tegenstander zal Martínez een keuze maken. Heeft hij een ervaren man nodig, zoals Vermaelen? Iemand die sterk is in de lucht, zoals Boyata? Of een snelle jongen die durft in te schuiven, zoals Denayer", geeft Albert aan.

Over één ding is de analist wel zeker en dat is wie de opvolger van Vermaelen zal worden eens hij ermee stopt. "Denayer is de toekomst", klinkt het duidelijk.