Griekenland stunt in Spanje, Duitsland, Engeland en Italië maken geen fout

25-03-2021 22:50 Laatste update: 22:52
3

Engeland, Duitsland en Italië zijn uitstekend begonnen aan de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar. De wedstrijden tegen respectievelijk San Marino, IJsland en Noord-Ierland werden winnend afgesloten. Griekenland en coach John van 't Schip zorgden voor een grote stunt: er werd een punt gepakt op bezoek bij Spanje.

Spanje - Griekenland 1-1
Griekenland heeft een uitstekend resultaat geboekt op bezoek in Spanje. Met wat geluk wist het een gelijkspel uit het vuur te slepen. De Italiaanse scheidsrechter Davide Massa speelde daarbij een grote rol. Nadat Álvaro Morata Spanje in de eerste helft op voorsprong had gezet, legde de arbiter de bal in de tweede helft op de stip. Een hele zware straf, want Spanje-verdediger Iñigo Martínez speelde eerst de bal.

Dat maakte Anastasios Bakasetas echter niets uit: hij ramde de bal vanaf de stip achter Unai Simón. De Grieken wisten deze stand uiteindelijk met hangen en wurgen over de streep te trekken.

Italië - Noord-Ierland 2-0
Een degelijk Italië van bondscoach Roberto Mancini heeft in de eerste helft afgerekend met Noord-Ierland. Domenico Berardi en Ciro Immobile zorgden voor een 2-0 tussenstand bij rust, waarna de voet van het gaspedaal ging in de tweede helft. Noord-Ierland creëerde zelfs een aantal uitstekende kansen om terug te komen in de wedstrijd, maar Italië-keeper Gianluigi Donnarumma stond een aantal keer in de weg.

Duitsland - IJsland 3-0
Een solide start voor Die Mannschaft aan de WK-kwalificatiereeks. In de MSV-Arena van MSV Duisburg werd er met 3-0 gewonnen van het normaal zo moeilijk te bespelen IJsland. Na zeven minuten lagen er al twee treffers in. De treffers van Leon Goretzka en Kai Havertz mochten er wezen: tot twee keer toe werd een geweldige aanval van Duitsland afgerond. In de tweede helft besliste Ilkay Gündogan de wedstrijd. Hij pikte zijn doelpuntje mee.

Engeland - San Marino 5-0
De schade bleef beperkt voor San Marino op bezoek in Engeland. Al na een halfuur spelen stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord voor The Three Lions door doelpunten van James Ward-Prowse, Dominic Calvert-Lewin en Raheem Sterling. In de tweede helft deed Engeland het wat rustiger aan: na negentig minuten spelen stond er een 5-0 eindstand op het scorebord. Calvert-Lewin maakte zijn tweede van de avond, Aston Villa-aanvaller Ollie Watkins scoorde bij zijn debuut.