Union wil rustig blijven op transfermarkt: Wij halen geen vedettes

Union wil rustig blijven op transfermarkt: "Wij halen geen vedettes"

15-03-2021 10:45
2

Union mag zich na de overwinning van afgelopen zaterdag opmaken voor een avontuur in Eerste Klasse A. De club met Britse eigenaar Tony Bloom wil ook volgend seizoen geen mal figuur slaan in 1A, maar zwaar investeren in de ploeg lijkt het niet te gaan doen.

"Er zullen spelers bijkomen en vertrekken. Maar wij zijn geen club die vedettes haalt", zegt CEO Philippe Bormans bij Het Laatste Nieuws. "We zoeken naar goede spelers onder de radar", geeft hij aan.

Eenzelfde geluid bij voorzitter Alex Murio. "We hebben een sterk team. Er zal niet zoveel veranderen. Als we spelers halen, zoeken we naar de juiste mix aan talent en persoonlijkheid, of ze uit de Belgische eerste klasse of uit de Moldavische derde divisie komen", klinkt het.

En ook Felice Mazzu lijkt in zijn huidige ploeg en jongens te vertrouwen. "Ik praat liever over continuïteit dan over verandering. Clubs als Beerschot en OHL die uit 1B kwamen, zijn goede voorbeelden. We haalden in 1B de titel met veel spelers die nooit eerder kampioen speelden. Dan kunnen we ook in 1A goed presteren met veel spelers die nooit in 1A speelden", besluit hij.