Kompany kijkt naar het financieel plaatje van de Beker: “Helpen waarmaken ambitie

Kompany kijkt naar het financieel plaatje van de Beker: “Helpen waarmaken ambitie"

14-03-2021 10:45
12

RSC Anderlecht speelt zondag de halve finale van de Beker van België. Vincent Kompany gaat natuurlijk voor sportief succes, maar begrijpt ook dat er een financiële kant aan het bekerverhaal van paars-wit zit.

De Beker is de kortste weg naar Europa, maar ook de kortste weg richting extra inkomsten. "In onze huidige situatie kan elke verhoging van onze inkomsten ons vooruit helpen. Ik zeg niet dat we met kwalificatie voor Europa de toekomst gaan veranderen, maar het kan ons wel helpen met het waarmaken van onze ambities", noteerde Sporza uit de mond van Kompany.

Kompany beseft het belang van de match tegen KRC Genk van zondag. "Ik denk dat de match van zondag nog belangrijker is dan vorige halve finales in de beker. Europees spelen is altijd een doel voor Anderlecht", stelt Kompany. 

De trainer van Anderlecht kijkt ook naar het grotere plaatje. "Maar als we een seizoen beginnen, wordt er niet alleen over Europa gepraat. Het gaat dan ook over andere zaken. In de huidige context mogen we dat belang echter niet onderschatten."