OFFICIEEL: Gent schuift met Van Daele volgende jeugdproduct door naar A-ploeg

OFFICIEEL: Gent schuift met Van Daele volgende jeugdproduct door naar A-ploeg

12-03-2021 17:40
8

Lange tijd is het jeugdbeleid bij KAA Gent een achilleshiel gebleken, maar de laatste jaren doet de club haar best om dat euvel weg te poetsen. In dat opzicht heeft het vrijdag een nieuwe stap in de goede richting gezet. Cederic Van Daele mocht namelijk zijn allereerste profcontract ondertekenen.

De twintigjarige Van Daele heeft in de Ghelamco Arena zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot de zomer van 2023, maakt Gent bekend via haar officiële kanalen. De linksachter mag je gerust een echt meubelstuk uit de jeugdrangen noemen. Al sinds de U8 verdedigt hij de kleuren van zijn grote liefde.

Volgens Sports Manager Tim Matthys is Van Daele een linksback die over 'een goede traptechniek, een grote drive en goede fysieke mogelijkheden', staat er te lezen. Dankzij die kwaliteiten schopte hij het eerder overigens al tot aanvoerder bij de beloften. Blijkbaar trokken ook verschillende andere clubs uit Eerste Klasse A aan zijn mouw, maar Van Daele verkiest dus om zijn eerste profstapjes bij Gent te zetten.