Cobbaut over EK-selectie Rode Duivels: “Ik moet zorgen dat ik daarbij hoor”

Cobbaut over EK-selectie Rode Duivels: “Ik moet zorgen dat ik daarbij hoor”

11-03-2021 07:14
12

Elias Cobbaut werd voor zijn blessure opgeroepen voor de Rode Duivels. De verdediger van Anderlecht is inmiddels terug uit blessure en praat tegenover Het Laatste Nieuws over een mogelijke EK-selectie.

"Ik ben de laatste maanden niet met de Rode Duivels bezig geweest”, begint Cobbaut. “Pas op, ik droom natuurlijk van meer, nu ik ervan geproefd heb (Cobbaut debuteerde in 2019 tegen Cyprus, red.). Een EK-selectie zou een beloning zijn voor het geleverde werk, maar ik kan niks anders doen dan de keuzes van Martínez respecteren. De bondscoach roept de spelers op die het verdienen. Het is simpel: ik moet dan maar zorgen dat ik daarbij hoor."

Hannes Delcroix is geblesseerd en Cobbaut is de natuurlijke vervanger. "Men gaat er vanuit dat ik automatisch de eerste keuze ben nu Hannes (Delcroix, red.) geblesseerd is. Ik zie dat niet zo. Er zijn nog veel goeie spelers op Anderlecht, iedereen staat te popelen. Sowieso zal ik moeten vechten voor mijn plaats. Dat het makkelijker is zonder Hannes - die ik overigens niks dan het beste toewens -, daar ben ik het helemaal niet mee eens."

"Feit is wel dat ik de enige linksvoetige ben, da's waar. En dat ik mezelf stilaan echt centrale verdediger durf noemen. Bij mijn transfer drie jaar geleden was ik nog een linksback, maar centraal is 't plezanter. Ik heb er ook meer toekomst, denk ik”, aldus Cobbaut.