Kompany: We hebben vrij open kansen gecreëerd, maar geven hen een strafschop

Kompany: "We hebben vrij open kansen gecreëerd, maar geven hen een strafschop"

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 22:09zo 07-03-2021 om 22:09

RSC Anderlecht kon een 1-0-ruststand niet verzilveren tegen KV Mechelen. Na de pauze maakten de bezoekers gelijk, na een strafschopovertreding van Amir Murillo. Vincent Kompany was absoluut niet te spreken over die fase.

Hoewel de elfmeter vrij licht gegeven werd, wijst de Anderlecht-coach vooral zijn eigen pupil met de vinger. "De strafschop die we weggeven, komt vanuit het niets", zucht hij bij RTBF. "Het was een situatie waarin dat absoluut niet nodig was. We werken daar nochtans aan op training, om correct te verdedigen. Eigenlijk geven we hen gewoon een penalty."

Jammer, want Kompany vindt dat zijn troepen de overwinning mochten claimen. "We hebben vrij open kansen gecreëerd", oordeelt hij. "Niet enorm veel, maar voldoende om de match verdiend te winnen. En dan geven we zo'n strafschop weg, dat blijft ontgoochelend voor mij. Ik ben super gelukkig om elke dag met deze jonge jongens te kunnen werken. Ik ben super gelukkig om hen progressie te zien boeken. Wat we vandaag echter zien, is een gebrek aan efficiëntie, dat te maken heeft met enkele oorzaken, zoals ervaring."

"Een deel van me erkent dat veel spelers in volle ontwikkeling zijn, een ander deel zegt dat zij nog ver van hun top zitten", wikt en weegt Kompany zijn woorden. "Wij moeten echter verderwerken, om het maximum uit deze groep te halen. In een goede dag zijn we ertoe in staatn, maar voorlopig hebben we het lastig om concreet gevaar te stichten voor doel", bekent hij nog.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Vond jij Anderlecht de betere ploeg tegen KV Mechelen?

Ja
41%
Nee, gelijkwaardig
49%
Nee, KV was net beter
9%
(259 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws