Vandenbempt is niet mals voor keuze Pro League: “Dat houdt geen steek”

Vandenbempt is niet mals voor keuze Pro League: “Dat houdt geen steek”

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 17:45vr 05-03-2021 om 17:45

De Pro League koos ervoor om geen VAR in te zetten tijdens de kwartfinales van de Croky Cup. Commentator Peter Vandenbempt riep na de dolle slotfase Standard-Club Brugge ‘karma’. Tegenover Sporza draait hij niet terug op zijn woorden, integendeel.

Vandenbempt vindt de keuze van de Pro League niet kunnen. "Deze beslissing is onverdedigbaar. De twee ploegen (Gent en Eupen) die zonder VAR speelden, worden gelijk behandeld. De andere zes worden ook gelijk behandeld (met een eventuele VAR). Matchen met elkaar vergelijken houdt geen steek."

"Op een minuut na was de Pro League er mee weggekomen. Het doelpunt van Standard was blijkbaar misschien ook buitenspel, maar ik weet natuurlijk niet of die lijn juist getrokken zou zijn. Dat je weigert de beschikbare middelen in te zetten omwille van een drogreden - namelijk iedereen gelijk voor de wet - is schuldig verzuim, want de toepassing iedereen gelijk voor de wet wordt hier totaal verkeerd toegepast."

"De uitleg van de Raad van Bestuur is "iedereen moet dezelfde behandeling krijgen", maar op de ene match zijn er toch ook meer camera's dan op de andere. Dat is toch ook geen gelijke behandeling”, vindt Vandenbempt. “De Pro League heeft ook fijntjes laten weten dat ook in grote competities als de Europa League pas in een latere fase een VAR wordt gebruikt."

Volgens de commentator heeft de Pro League weer een slechte indruk nagelaten. "Ik vind het een flauw argument om naar een ander te verwijzen en bovendien is het belang in de groepsfase van de Europa League minder groot dan een knock-outfase die in één match wordt beslist. De Pro League heeft nog maar eens een slechte beurt gemaakt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Vandenbempt hier gelijk?

Ja
81%
Nee
19%
(116 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws