Breaking news

Play-Off 1 blijft razend spannend: Anderlecht deed reuzezaak, Antwerp knijpt ze

Standard wipt Club Brugge uit Beker van België na héél tumultueuze slotfase

Standard wipt Club Brugge uit Beker van België na héél tumultueuze slotfase

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 22:40do 04-03-2021 om 22:40

Laatste update: donderdag 4 maart 2021 om 22:58do 04-03-2021 om 22:58

Verrassing in de Beker van België: Standard Luik heeft Club Brugge uitgeschakeld. De ploeg van Mbaye Leye won op eigen veld dankzij een doelpunt van Jackson Muleka kort na de rust. Club maakte in de slotfase nog gelijk, maar dat doelpunt werd afgekeurd na een héél merkwaardig incident.

Na een veelbelovende start op Sclessin -met kleine kansen aan beide kanten- viel de wedstrijd al snel stil. Club Brugge probeerde wel te voetballen en zocht naar een opening in de Luikse muur, maar de thuisploeg toonde veel grinta en vloog er stevig in. In de eerste helft vielen er amper kansen te noteren. Pas in de slotfase van de eerste helft kon Chong uitpakken met een schotje, maar Bodart bracht redding.

Heerlijke goal
Meteen na de rust kwam Standard sterk opzetten en dat resulteerde meteen in een doelpunt. Na een heerlijke aanval kwam de bal via Klauss bij Muleka en die knalde via deklat binnen. Club Brugge reageerde als door een wesp gestoken en begonnen meteen druk te zetten. De ingevallen Lang bracht meer schwung in het spel, maar de opflakkering duurde maar enkele minuten.

De thuisploeg herstelde snel het evenwicht en kon Blauw-Zwart makkelijk afhouden met de nodige fouten. Clement probeerde de wedstrijd te laten kantelen met twee wissels, maar dat bracht weinig zoden aan de dijk. Toen Kossounou tien minuten voor tijd dan nog eens rood pakte na een smerige tackle, leek de opdracht helemaal onmogelijk te worden voor de troepen van Clement.

Waar is de VAR?
Pas in de slotminuten kwam Club Brugge weer boven water. Vormer en Lang kregen schietkansen, maar hun vizier was niet goed afgericht. Wat er daarna gebeurde, valt moeilijk te beschrijven. Op de daaropvolgende hoekschop kon Club Brugge scoren via Okereke, maar het doelpunt werd afgekeurd voor vermeend handspel van Mignolet. Tot scheidsrechter Verboomen na veel protest plots besliste om het doelpunt wél goed te keuren.

Ongeloof alom op Sclessin. Aangezien er geen VAR aanwezig is in de Beker van België, kan die ook niet tussenkomen. Verboomen besloot te overleggen met zijn assistent, om het doelpunt daarna opnieuw af te keuren. Een ongezien tafereel in het Belgische voetbal. Het protest van Club Brugge is enorm, maar het mag niet meer baten. Het doelpunt werd afgekeurd.

Na enkele minuten werd de wedstrijd hervat, maar Club kon niet meer reageren. Standard kreeg nog een uitstekende kans om de match helemaal te beslissen, maar Bastien schoot op Mignolet. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws