Nieuwe klap voor Barcelona: 26 jaar staatssteun moet terugbetaald worden

Nieuwe klap voor Barcelona: 26 jaar staatssteun moet terugbetaald worden

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 14:15do 04-03-2021 om 14:15

Op het veld gaat het eindelijk weer de goede kant op, maar FC Barcelona blijft worstelen met problemen binnen de club. Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft donderdag bepaald dat de Catalaanse grootmacht staatssteun moet terugbetalen.

Barça kreeg tussen 1990 en 2016 belastingvoordeel van de Spaanse staat. Onrechtmatig, oordeelt het hof. De club kan daarom een forse naheffing van de Spaanse fiscus tegemoet zien. Onduidelijk is hoe hoog de som is, maar Barcelona kan een nieuwe financiële klap sowieso niet gebruiken: de schuldenlast in Camp Nou is al opgelopen tot 1,1 miljard euro.

Naast Barcelona zijn ook Real Madrid, Athletic Bilbao en Osasuna verzocht de ten onrechte verkregen staatssteun terug te betalen. Die drie clubs gingen niet in beroep tegen de straf, Barça wel. Dat bleek dus tevergeefs. Barcelona, Real, Athletic en Osasuna werden jarenlang aangemerkt als non-profitorganisatie, waardoor ze slechts 25 procent in plaats van 30 procent winstbelasting hoefden af te dragen.

Barça-gate
Drie dagen geleden werd ex-president Josep Maria Bartomeu nog in zijn eigen huis gearresteerd vanwege betrokkenheid bij een schandaal rond Barcelona, dat is omgedoopt tot 'Barça-gate'. De spelers van Ronald Koeman bezorgden de supporters woensdagavond alsnog een goede week door zich ten koste van Sevilla te plaatsen voor de finale van de Copa del Rey.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws