Van Aanholt openbaart racistische berichten: 'Dit is waarom we knielen'

Van Aanholt openbaart racistische berichten: 'Dit is waarom we knielen'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 14:00do 04-03-2021 om 14:00

Patrick van Aanholt kreeg woensdagavond te maken met racistische berichten in zijn Instagram-inbox. De Nederlandse linksback van Crystal Palace werd door een gokker die zijn geld kwijt was geraakt uitgescholden.

Crystal Palace hield Manchester United woensdagavond op 0-0, maar dat stemde niet iedereen tevreden. Van Aanholt deelt een bericht dat hij binnenkreeg op Instagram, waarin hij racistisch bejegend wordt door iemand die geld had ingezet op een goal van The Eagles. De gokker gaf de Nederlandse back de schuld van het feit dat hij zijn geld kwijtraakte.

Van Aanholt maakte het bericht openbaar en liet daarboven weten dat dit 'de reden is dat we knielen'. In de Engelse Premier League gaan alle spelers en officials voor iedere wedstrijd op één knie, om daarmee aan te geven dat racisme voor eens en voor altijd moet stoppen.

De linksbackmaakte de negentig minuten vol tegen Manchester United en kreeg een kans om een doelpunt te maken. Hij stuitte echter op Dean Henderson, de keeper van The Mancunians. Van Aanholt, twaalfvoudig Oranje-international, hoopt zich in de kijker te spelen bij bondscoach Frank de Boer voor de interlands van eind maart.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws