VP-Analyse: Liederlijk Eupen wint na snelle prik van hulpbehoevend KAA Gent

VP-Analyse: Liederlijk Eupen wint na snelle prik van hulpbehoevend KAA Gent

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 20:20wo 03-03-2021 om 20:20

Laatste update: woensdag 3 maart 2021 om 20:23wo 03-03-2021 om 20:23

Woensdagavond wist Eupen zich als eerste te plaatsen voor de halve finale van de beker van België. Dit ging ten koste van KAA Gent. De buffalo’s speelden een belabberde wedstrijd en zullen al uitkijken naar volgend seizoen.

Afwachtende eerste helft
De eerste helft tastten beide ploegen elkaar af. Eupen en KAA Gent hadden hun momenten en kansen, maar het bleef een povere helft. Bolat en Defourny moesten beide een grote kans pareren. Het was vooral een helft van schrik. Beide ploegen stonden onder hoge druk om verder te bekeren. KAA Gent zelfs al wat meer dan Eupen.

Snelle prik
Het doelpunt van Eupen is te beschrijven als een snelle prik. Met veel man in de box en een kille afwerking werd KAA Gent onmiddellijk na de rust koud gepakt. Veel antwoorden had KAA Gent daar niet op, Eupen ging zowaar op zoek naar een tweede treffer.

Hulpbehoevend Gent
KAA Gent speelde zonder inspiratie, futloos en hulpbehoevend. Castro-Montes en Mohammadi hadden een dode rol in dit systeem. Ze brachten niets bij, maar vielen ook niet door de mand. De spitsen deden niet waarvoor ze in de ploeg stonden: scoren. Odjidja probeerde wel, maar veel kwam daar niet uit.

Het was een avond waar de KAA Gent-supporters bang voor hadden. Op achterstand komen aan de Kehrweg is dodelijk, en dat bleek nog maar eens. KAA Gent kon nauwelijks aan een doelpoging komen.

Liederlijk Eupen
Eupen speelde wel goed, frivool, vrolijk en vooral als een team. Samen aanvallen, samen verdedigen. Bal kwijt, in eigen zestien. Bal rijk, in zestien van de tegenstander. KAA Gent had het zichtbaar moeilijk met de spelstijl van Eupen. En als de bal dan ook in de 46ste minuut goed valt, is het helemaal een mooie avond. 

Eupen bekert zowaar verder na een verdiende zege. KAA Gent lijkt dit seizoen dood te bloeden, tenzij ze het maandag recht zetten tegen KV Oostende.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws