Colombianen houden McKenzie op de bank: Maar we schieten goed met mekaar op

Colombianen houden McKenzie op de bank: "Maar we schieten goed met mekaar op"

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 14:15wo 03-03-2021 om 14:15

KRC Genk mag zich dan wel 'herfstkampioen' noemen, meer dan een symbolische titel is dat niet. Nee, dan vult de Croky Cup toch meer plek in de prijzenkast. Dat hoef je Carlos Cuesta niet te vertellen. De verdediger aast op eremetaal en is er zeker van dat de Colombiaanse enclave daar haar steentje toe zal bijdragen.

"Wij zouden graag een prijs pakken en beseffen maar al te goed dat de beker de kortste weg naar Europa is. Daar hebben heel veel personen binnen de club ons al meermaals op gewezen", geeft Cuesta aan bij Het Belang van Limburg. "KV Mechelen is een heel taaie tegenstrever, ik verwacht - zoals zo vaak in België - een gesloten match. Maar als we even scherp zijn als in Charleroi, kunnen we hen uitschakelen." Donderdagavond kijken beide ploegen elkaar in de ogen.

Als Genk voorbij Malinwa wil geraken, zal het haar niveau nog een stukje moeten opkrikken. In de herfst van 2020 beleefde het een geweldige reeks, maar na Nieuwjaar schiet daar bitter weinig van over. Ook de geroemde Colombiaanse achterhoede, met naast Cuesta landgenoten Jhon Lucumi en Daniel Muñoz, liet van haar pluimen. Met Marc McKenzie haalde het bestuur dan deze winter een geduchte concurrent.

Die McKenzie kreeg ook zijn kans van John van den Brom, maar intussen staan de Colombianen er weer. "Het is een heel sterke verdediger, die het prima heeft gedaan in zijn eerste weken bij de club", zwaait Cuesta desondanks met lof richting de Amerikaan. "We schieten goed met mekaar op, ik ben blij dat de concurrentie ons naar een hoger niveau stuwt. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we met de hele ploeg weer gelanceerd zijn."

International?
Drie Colombiaanse broeders bij een Belgische topclub, dat moet ook in hun thuisland opvallen. "Er wordt in de Colombiaanse media zoals steeds druk gespeculeerd over de drie Colombiaanse verdedigers, die samen spelen bij KRC Genk", beaamt Cuesta. "Maar we hoorden nog niets van een (pre)selectie voor de volgende interlands eind deze maand tegen Brazilië en Paraguay."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws