Anderlecht-speler blinkt uit: 'Hij was vergif voor de verdediging van Standard'

Anderlecht-speler blinkt uit: 'Hij was vergif voor de verdediging van Standard'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 16:46ma 01-03-2021 om 16:46

RSC Anderlecht is er zondag in geslaagd om nog eens de drie punten te pakken en haalde het met 1-3 in de topper tegen Standard. Paars-wit wist het eerste uur niet helemaal te overtuigen, maar zag toch één speler uitblinken.

Na de knappe 1-3 overwinning was er bij de Belgische kranten flink wat lof voor één persoon: Lukas Nmecha. De aanvaller scoorde niet, maar was wel bij elk doelpunt van paars-wit betrokken. Daarnaast woog hij zwaar door op de defensie van Standard. Dat leverde hem dan ook flink wat lof op.

'Hij was vergif voor de verdediging van Standard', schreef me bij La Dernière Heure. 'Met zijn vechtlust en hardnekkigheid, vormde de spits een voorbeeld voor zijn ploegmaats. Hij was het ook die, na één van zijn vele inspanning, Dauda het beslissende doelpunt liet scoren', aldus de krant, die hem ook tot man van de match bekroonde.

Ook volgens SudPresse was Nmecha de beste man op het veld. 'Hij was de beste man van Anderlecht en betrokken bij de drie doelpunten. Dan hebben we het nog niet eens over zijn constante arbeid en de manier waarop hij de bal bijhield', klonk het.

Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws waren iets strenger en gaven hem een 6 op 10. Toch kreeg hij ook daar een pluim. 'Stond stevig op zijn benen en bleef vaak overeind ook al trokken ze aan zijn shirt of hingen ze aan zijn lijf', schreef Het Nieuwsblad.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws