Mertens keert terug in selectie Napoli: “Hij zal morgen op de bank zitten”

Mertens keert terug in selectie Napoli: “Hij zal morgen op de bank zitten”

Gepubliceerd: zaterdag 20 februari 2021 om 16:00za 20-02-2021 om 16:00

Laatste update: woensdag 24 februari 2021 om 19:20wo 24-02-2021 om 19:20

Dries Mertens viel midden december uit met een enkelblessure. Al snel werd duidelijk dat hij in 2020 niet meer in actie zou komen. Na weken van revalidatie lijkt er nu een einde te zijn gekomen aan Mertens’ blessure.

Mertens zou naar verluidt klaar zijn voor de Europa League wedstrijd tegen Granada donderdag, dat meldt football-Italia. Hij zou maandag of dinsdag terug afreizen naar Italie vanuit België om daar mee te trainen. Zo kan hij dan geselecteerd worden voor de terugwedstrijd in de Europa League.

Mertens revalideerde in België met kinesisten van de Rode Duivels. Bij zijn landing kwam hij nog goed weg met een uitschuiver. Mertens maakte een knappe progressie, met vooral veel rust kon hij zijn blessure onder controle krijgen. Hij viel al eens in bij twee bekerwedstrijden, maar had zichtbaar nog wat last.

De Rode Duivels hebben al enkele sterkhouders zien uitvallen dit seizoen. Met Witsel, De Bruyne, Hazard en Mertens die al een serieuze blessure ondergingen is het uitkijken in de clubcompetities met het oog op het EK.

Update: Dries Mertens staat weer op het trainingsveld van Napoli, dat laat Het Nieuwsblad weten. De Rode Duivel doet tot nu toe nog individuele oefeningen, maar een terugkeer komt dichterbij. “De volgende dagen zal geëvalueerd worden of hij weer bij de groep kan aansluiten”, klinkt het bij Napoli.

Update: Dries Mertens keert terug in de wedstrijdselectie van Napoli voor het Europa League-duel met Granada. De Italiaanse club moet een 2-0 achterstand wegwerken. “Dries heeft individueel getraind en zal morgen op de bank plaatsnemen”, citeert Het Laatste Nieuws Gattuso. “Hij stond lange tijd aan de kant. We gaan nog bekijken of we hem al kunnen gebruiken morgen.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws