Mertens staat weer op trainingsveld Napoli: “Volgende dagen geëvalueerd”

Mertens staat weer op trainingsveld Napoli: “Volgende dagen geëvalueerd”

Gepubliceerd: zaterdag 20 februari 2021 om 16:00za 20-02-2021 om 16:00

Laatste update: dinsdag 23 februari 2021 om 07:34di 23-02-2021 om 07:34

Dries Mertens viel midden december uit met een enkelblessure. Al snel werd duidelijk dat hij in 2020 niet meer in actie zou komen. Na weken van revalidatie lijkt er nu een einde te zijn gekomen aan Mertens’ blessure.

Mertens zou naar verluidt klaar zijn voor de Europa League wedstrijd tegen Granada donderdag, dat meldt football-Italia. Hij zou maandag of dinsdag terug afreizen naar Italie vanuit België om daar mee te trainen. Zo kan hij dan geselecteerd worden voor de terugwedstrijd in de Europa League.

Mertens revalideerde in België met kinesisten van de Rode Duivels. Bij zijn landing kwam hij nog goed weg met een uitschuiver. Mertens maakte een knappe progressie, met vooral veel rust kon hij zijn blessure onder controle krijgen. Hij viel al eens in bij twee bekerwedstrijden, maar had zichtbaar nog wat last.

De Rode Duivels hebben al enkele sterkhouders zien uitvallen dit seizoen. Met Witsel, De Bruyne, Hazard en Mertens die al een serieuze blessure ondergingen is het uitkijken in de clubcompetities met het oog op het EK.

Update: Dries Mertens staat weer op het trainingsveld van Napoli, dat laat Het Nieuwsblad weten. De Rode Duivel doet tot nu toe nog individuele oefeningen, maar een terugkeer komt dichterbij. “De volgende dagen zal geëvalueerd worden of hij weer bij de groep kan aansluiten”, klinkt het bij Napoli.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws