Een terugkeer naar Anderlecht? Dat zal dan enkel als supporter zijn

"Een terugkeer naar Anderlecht? Dat zal dan enkel als supporter zijn"

18-02-2021 17:15
2

Begin februari kondigde Silvio Proto (37) aan dat hij stopt met voetballen. Proto is vooral bekend van zijn periode bij Anderlecht, maar een terugkeer zit er voor hem niet meteen in. 

"De vele berichten van de Anderlecht-fans toen ik het bericht de wereld in stuurde dat ik stopte, hebben mij ongelooflijk veel deugd gedaan", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Maar mijn tijd bij Anderlecht is voorbij, ik heb die pagina omgedraaid op het moment dat ik tekende bij Olympiakos. Als ik terugga naar Anderlecht, dan zal dat als supporter zijn."

Proto wil in de toekomst vooral jeugdspelers begeleiden. "Het moment dat je profspeler bent en de media er zich mee bemoeien, moet je mentaal sterk in je schoenen staan. Daarom wil ik jongeren begeleiden en zeker niet als makelaar. Ik wil de persoon zijn waar ze naartoe stappen als ze twijfelen of een zwak moment hebben. Die hen helpt om de juiste keuze te maken voor henzelf en niet voor het geld", besluit hij.

Proto speelde van 2005 tot 2016 bij Anderlecht, waar hij liefst zes keer kampioen werd. Hij won ook nog twee keer de Beker van België.