Niets nieuws onder de zon: ook in 2021 voeren de Rode Duivels de FIFA-ranking aan

Niets nieuws onder de zon: ook in 2021 voeren de Rode Duivels de FIFA-ranking aan

18-02-2021 10:28
1

Een verrassing is het al lang niet meer: de Rode Duivels openen ook 2021 als mondiale nummer één. Op de gloednieuwe FIFA-ranking, die donderdag gepubliceerd werd, prijken de manschappen van Roberto Martinez weer helemaal bovenaan.

Dat er sinds de uitgave van het vorige klassement geen veranderingen zijn opgetreden, hoeft niet te verbazen. Na 10 december 2020, de vorige updatedatum, zijn er namelijk geen bijkomende interlands gespeeld. En dus behouden de Duivels hun koppositie op de wereldranglijst. Ons land totaliseert 1780 punten. Dat zijn er 25 meer dan wereldkampioen Frankrijk en 37 meer dan het nummer drie, Brazilië.

De huidige leidersplaats zet nog maar eens de favorietenrol voor het komende EK in de verf. Andere Europese landen in de top-tien, naast België en Frankrijk, zijn Engeland (4e), Portugal (5e), Spanje (6e) en Italië (10e). Op papier beloven zij dus de zwaarste tegenstanders te worden deze zomer.

In vergelijking met een jaar geleden hebben de Rode Duivels overigens vijftien punten meer veroverd op de ranking. Dat toont aan dat ze er een goed jaar hebben opzitten, onder meer dankzij de kwalificatie voor de Final Four van de Nations League. Ons land staat nu al sinds eind 2019 aan de leiding van de FIFA-ranking.