'Pro League wil lange transferperiode en bijzonder vroege seizoensstart'

'Pro League wil lange transferperiode en bijzonder vroege seizoensstart'

Gepubliceerd: dinsdag 16 februari 2021 om 23:15di 16-02-2021 om 23:15

De Pro League wil volgend seizoen al snel terug beginnen met voetballen. De kalender zit nu al bomvol door het lange seizoen én het EK en de Belgische profvoetballers zullen ook maar weinig vakantie krijgen.

Vooral de voetballers die ook actief zijn op het EK zullen amper rust krijgen. Zo denkt men er bij de Pro League aan om al op 23 juli opnieuw te beginnen met voetballen. Dat is elf dagen na de finale van het EK, zo meldt Het Nieuwsblad.

Ook de spelers uit de Belgische competitie die niet op het EK actief zijn, zullen daardoor amper rust krijgen. Eind mei wordt namelijk de laatste wedstrijd van het huidige seizoen gespeeld. Met nog een voorbereiding van enkele weken voor de start van een nieuw seizoen, zal men dus amper tot geen vakantie krijgen. Ter vergelijking, het huidige seizoen werd pas op 7 augustus geopend.

Transferperiode
Dat is niet de enige verandering waar men bij de Pro League aan denkt. Het voetbalorgaan bekijkt of de transferperiode niet verlengd kan worden. Die zal zoals gewoonlijk op 1 juli starten, maar niet langer op 31 augustus eindigen. Men hoopt binnen de Pro League nog tot 22 september transfers te kunnen regelen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws