KAA Gent houdt de drie punten thuis met dank aan hattrick-hero Yaremchuk

15-02-2021 22:36 Laatste update: 22:40
13

KAA Gent sloot de speeldag af met een wedstrijd in eigen huis tegen Moeskroen. De Buffalo's vechten voor een plaats in Play Off 2 en deden dus een goede zaak met een verdiende 4-0 overwinning tegen Moeskroen. Roman Yaremchuk was dé held van de avond met drie doelpunten.

De eerste helft was duidelijk voor KAA Gent, de thuisploeg nam het heft in handen en versierde enkele goede kansen. Roman Yaremchuk en Bukari lieten de vroege openingstreffer liggen. Net voor het halfuur was het dan toch prijs voor de troepen van KAA Gent. Alessio Castro-Montes dweilde zijn rechterflank af en zette de bal goed voor doel richting Yaremchuk. Die controleerde de voorzet en werkte beheerst af, 1-0. Enkele minuten na de openingstreffer claimde de thuisploeg een volgend doelpunt maar de bal was niet volledig over de lijn volgens scheidsrechter Kevin Van Damme.

Moeskroen liet zich snel in de tweede helft weer vroeg in de luren leggen. Yaremchuk - randje buitenspel - ontsnapte en knalde hard in het zijnet. Ook Niangbo kreeg zijn kans op glorie maar hij werkte ook niet koelbloedig genoeg af en stuitte op Koffi. De bezoekers konden daar weinig tegenover zetten, Bolat moest enkel een goede redding doen op een poging van Tabekou. Diep in de tweede helft - na de inbreng van Vadis en Tissoudali - stond de 2-0 dan toch op het bord. Roman Yaremchuk legde de bal onbaatzuchtig opzij voor zijn spitsbroeder Tarik Tissoudali, die had de 2-0 maar in doel te schuiven. Gent speelde nu zonder complexen en de inbreng van Vadis wierp zijn vruchten af. Hij zette een aanval met Yarmechuk op poten en bediende de spits enig mooi zijn tweede van de avond aan, 3-0. En de galaavond van Yaremchuk was nog niet voorbij want in de 90e minuut kopte de aanvaller zijn hattrick tegen de touwen. Gent wint verdiend met een duidelijke 4-0 zege tegen Moeskroen.

KAA Gent doet daarmee een goede zaak in de strijd om Play Off 2, het behoudt de aansluiting met de rest van de ploegen en komt op 36 punten. KV Mechelen, die op de achtste plek geposteerd staat telt 39 punten. Moeskroen blijft zo net buiten de gevarenzone met 26 punten.