Beerschot - KV Mechelen roept heel wat vragen op: Totale waanzin

Beerschot - KV Mechelen roept heel wat vragen op: "Totale waanzin"

15-02-2021 13:45
2

Will Still was zondagavond niet in zijn element. De coach van Beerschot was niet te spreken over de prestatie van de ref en vooral de VAR. Hij krijgt bijval van Patrick Goots.

"De strafschop die Beerschot kreeg was ook licht", geeft Goots aan bij Gazet Van Antwerpen. "Maar verliezen door zo'n duidelijke buitenspelgoal, dat verdient niemand. En het feit dat de VAR zich verdedigt met 'we hadden geen goed beeld' is totale waanzin. Er was al veel discussie na het geklungel met de velden, maar ook met de VAR maakt ons Belgisch voetbal dit weekend weer geen goede beurt."

Toch liggen de problemen van Beerschot dieper. "Nu, Beerschot moet met 9 op 39 ook in eigen boezem kijken. Op een week tijd drie thuiswedstrijden verliezen, en net drie derby's tegen Antwerp en twee keer KV Mechelen, het is zuur. Bovendien, in de laatste acht thuiswedstrijden, inclusief de bekerwedstrijd, maken ze maar vier doelpunten. Zo kan je weinig wedstrijden winnen."

Onder Still is het voetbal duidelijk veranderd. "Beerschot werd terecht geroemd voor hun aanvalsspel en attractief voetbal, maar dat is helaas helemaal verdwenen. Ze hebben dringend een lichtpunt nodig om daarna het seizoen toch nog op een mooie manier af te kunnen sluiten. Dat hebben ze verdiend. Het zou doodzonde zijn om na zo'n seizoen zelfs niet bij de eerste acht te eindigen."