Tielemans behoort tot de beste middenvelders in de Premier League

"Tielemans behoort tot de beste middenvelders in de Premier League"

12-02-2021 12:15
3

Youri Tielemans heeft zijn draai helemaal gevonden bij Leicester City, waar hij nu een belangrijke pion is. Meer nog: volgens zijn trainer Brendan Rodgers is hij momenteel één van de beste middenvelders in de Premier League

"Hij is maar 23 jaar, maar als je hem bezig ziet lijkt hij wel 28 of 29 jaar. Hij heeft een geweldig voetbalbrein", benadrukt Rodgers bij Sky Sports"Ik vertrouw hem, hij is tactisch sterk. Op technisch vlak kan hij snel spelen omdat zijn vista zo goed is. "

Tielemans staat nu ook steviger op zijn benen. "We hebben veel met hem gepraat over de fysieke aard van de Premier League. Hij heeft zich nu aangepast aan de snelheid van de competitie, zijn voetbal is daardoor sensationeel geworden. Hij kan nu fysiek mee. Dat heeft een tijdje geduurd, want we spelen hier met een totaal andere intensiteit. 

Rodgers is duidelijk blij dat Tielemans in zijn team zit. "Het is een plezier om met hem te werken en hij is een heel, heel belangrijke speler. Hij hoort bij de beste middenvelders van de Premier League en hij gaat alleen maar beter worden", besluit coach Rodgers.