Breaking news

Een blik op het bekerverleden: Nare herinneringen voor Anderlecht, Genk mag hopen

Geen seconde aan gedacht om te vertrekken uit Antwerp

"Geen seconde aan gedacht om te vertrekken uit Antwerp"

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 19:10wo 27-01-2021 om 19:10

Royal Antwerp FC won dinsdagavond met 0-2 op het veld van KAS Eupen. Doelman Alirez Beiranvond hield de nul en mocht terugblikken op een goede prestatie. De Iraanse doelman is dankzij de blessure van Jean Butez boven water gekomen bij Antwerp. "Nooit gedacht om te vertrekken, ik wou de trainer ongelijk geven", liet Beiranvand weten in een interview met Het Laatste Nieuws.

Het verhaal van Beiranvand is al meerder malen verteld geweest. Zijn reis om profvoetballer te worden verliep niet zonder opstakels, ook zijn aankomst bij zijn nieuwe club verliep anders dan gepland. De doelman spreekt nog geen Engels en zat in de voorbereiding vast op het vliegveld van Teheran door de coronapandemie waardoor hij enkele weken van de voorbereiding miste. "Door corona stond ik een paar keer tevergeefs op de luchthaven in Teheran. Ik snapte dat de club in tussentijd een andere doelman aantrok, maar, ik ben wel naar hier gekomen om eerste keeper te worden", vertelde hij aan Het Laatste Nieuws. 

De doelman van Antwerp beleefde moeilijk eerste maanden en kwam nauwelijks van de bank maar aan een vertrek heeft hij nooit gedacht. "Ik werd meermaals uitgeroepen tot beste keeper van de Aziatische Champions League. Het was heel moeilijk om met die status hier plots maanden op de bank te zitten. Ik kwam van ver naar hier om eerste doelman te zijn. Dat was me beloofd. Dat ik niet speelde zorgde ervoor dat ik dubbel zo hard trainde. Vertrekken? Geen seconde aan gedacht. Nooit. Ik wou nog beter mijn best doen om de trainer te overtuigen", verklaarde de doelman.

Door de goede prestaties van Beiranvand lijkt Antwerp dan toch geen nieuwe doelman te halen. Jean Butez komt binnen een maand terug van zijn blessure.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws