Anderlecht is erdoor aan het komen, de top vier gaan ze altijd halen

"Anderlecht is erdoor aan het komen, de top vier gaan ze altijd halen"

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 12:30di 26-01-2021 om 12:30

Anderlecht gaat nog hard moeten werken om Play-Off 1 te halen. Het staat momenteel maar op een vijfde plaats. Gille Van Binst (69) is wel overtuigd dat het de goede kant op gaat onder coach Vincent Kompany. 

"Ik zie een stijgende lijn en het is eerlijk gezegd beter dan ik verwacht had", benadrukt hij bij Het Nieuwsblad. "Het is afgelopen met dat geklooi vanachter, dat eindeloos opzij tikken, en er zit nu veel tempo in hun spel. Het systeem functioneert goed en er zit behoorlijk wat snelheid in de ploeg. Ze komen gewoon beter en beter in hun spel. Ik zie veel progressie."

Van Binst gelooft dan ook resoluut in de top vier. "Ze komen erdoor. Die top vier gaan ze altijd halen. Ergens vanbinnen heb ik een gevoel dat ze zelfs een ploeg hebben om enigszins in de buurt te komen van de titel, want de punten moeten nog gehalveerd worden. Maar ik weet ook wel dat er nog veel inhaalwerk is en dat Brugge nog een trapje hoger staat. Die zijn nog voor tien jaar zoet. ­Anderlecht heeft een kern waarmee je meedoet in België, maar niet Europees."

Van Binst steunt Kompany volop. "Kompany is goed bezig, moet ik toegeven. Er moest een kuis gebeuren in de kern en die is nu aan de gang. Ik zie nu een echte ploeg, waarin de mentaliteit in positieve zin aan het veranderen is. Veel individualisten zijn er niet meer te bespeuren. De jongeren krijgen hun kans en doen het goed. Ze zitten meestal goed in de wedstrijd, dat is al een vooruitgang. Ze zouden nu eens een serietje moeten neerzetten, maar dat zal niet makkelijk zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Van Binst gelijk krijgen?

Ja
66%
Nee
34%
(280 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws