VP Combi: het beste elftal van Club Brugge en KRC Genk samen

VP Combi: het beste elftal van Club Brugge en KRC Genk samen

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 09:30za 23-01-2021 om 09:30

Laatste update: zondag 24 januari 2021 om 09:30zo 24-01-2021 om 09:30

Club Brugge en KRC Genk kijken mekaar zondagmiddag in de ogen. Wat zouden we krijgen als Philippe Clement en John van den Brom één grote kern zouden hebben? 

In doel kiezen we misschien weinig verrassend voor Simon Mignolet. Danny Vukovic is altijd betrouwbaar, maar het is niet makkelijk om het pleit te winnen tegen de Doelman Van Het Jaar.

Twee aan twee in defensie
In de verdediging zijn de keuzes moeilijker. Op de rechterkant kiezen we voor een ex-speler van KRC Genk: Clinton Mata, die nu het mooie weer maakt bij Club. Op de linkerkant heeft Club niet echt een topper in huis. Gerardo Arteaga heeft wel al indruk gemaakt en wint die strijd dus zonder veel concurrentie.

Centraal achterin heeft KRC Genk drie straffe Colombianen in huis. Wij kiezen voor Jhon Lucumi als de beste uit het rijtje, vooral dan door zijn voetballende kwaliteiten. Naast hem zetten we Odilon Kossounou, een groeibriljant bij Club Brugge. Zijn positiespel is nog niet geweldig, maar zijn snelheid en kracht maken veel goed.

Compleet middenveld
Als klassieke 'nummer zes' kiezen we hier Bryan Heynen boven Mats Rits en Eder Balanta van Club Brugge. Heynen heeft nog heel wat groeimarge, maar zet nu al de lijnen uit op het middenveld van KRC Genk.

Op de nummer acht steekt Ruud Vormer er dit seizoen niet bepaald bovenuit, maar ook Patrik Hrosovsky is geen onverdeeld succes. Het voordeel gaat op basis van zijn palmares toch naar de Nederlander. De nummer tien wordt Hans Vanaken, die zondag overigens zijn wederoptreden kan maken in het shirt van Club. 

Topschutter wint van nieuwkomer
Centraal voorin zijn er met Paul Onuachu en Bas Dost twee kleppers te zien. Onuachu zit aan twintig goals in de Jupiler Pro League en komt er dus sowieso in. Samen spelen lijkt ons onmogelijk, want daarvoor is het duo toch net iets te statisch.

Op de flanken kiezen we op links voor Noa Lang, die bijna altijd iets goeds doet met de bal en een fikse versnelling in huis heeft. Door het vertrek van Krépin Diatta is de rechterflank niet voor Club. Junya Ito heeft daar vijf goals en acht assists en haalt zo veel betere statistieken dan de mogelijke vervangers bij Club.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wint de topper van zondag?

Club Brugge
55%
KRC Genk
29%
Niemand, het wordt een gelijkspel
16%
(966 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws