Is de zwarte periode van Vlap bij Anderlecht voorbij? 'Een bevrijdend gevoel'

Is de zwarte periode van Vlap bij Anderlecht voorbij? 'Een bevrijdend gevoel'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 11:45wo 20-01-2021 om 11:45

Laatste update: woensdag 20 januari 2021 om 14:41wo 20-01-2021 om 14:41

Het heeft een tijdje geduurd, maar Michel Vlap wist dinsdag dit seizoen eindelijk te scoren in de Jupiler Pro League. Daar was de Nederlander duidelijk blij mee. Het einde van een donkere periode bij paars-wit? 

Het seizoen 2020 – 2021 is voorlopig nog niet de jaargang van Vlap. In het begin van het seizoen begon hij onder Frank Vercauteren in de basis, maar sinds Vincent Kompany het stokje overnam in het Lotto Park ging het van kwaad naar erger met Vlap.

Eerst viel Vlap buiten de selectie voor de matchen tegen Moeskroen en KV Oostende. Daarna hield het coronavirus hem twee speeldagen van het veld. Toen hij weer negatief testte, bleef een selectie voor een competitieduel uit.

1 minuut op 10 matchen
Vanaf 23 augustus tot en met 8 november speelde Anderlecht 10 competitieduels. In al die matchen verzamelde Vlap slechts 1 luttele speelminuut. Tegen Oud-Heverlee Leuven mocht de Nederlander vlak voor het einde invallen. Tegen Kortrijk, Antwerp en Gent zat hij 90 minuten op de bank gekluisterd.

Eind november mocht Vlap zich eindelijk weer bewijzen op het veld. Dat was met wisselend succes. Tegen KRC Genk leek hij zelf even zijn eigen ruiten in te gooien. Toen Anderlecht een strafschop kreeg, was er een akkefietje met Lukas Nmecha. Vlap wilde de strafschop nemen, maar de Duitser staat bij paars-wit op één op de strafschoppenlijst. De 21-jarige kapitein van Anderlecht, Albert Sambi Lokonga, zette Vlap op het veld op zijn plaats. 

Terug dankzij de lach van Nmecha
Kompany liet Vlap nog twee wedstrijden bij de kern, maar daarna moest de Nederlander zich wederom bewijzen onder de A-ploeg. Een vervroegde exit bleek plots geen raar idee meer. Tegen Eupen keerde Vlap terug in de ploeg. Dat werd geen succes, maar tegen Charleroi toonde hij zich weer een meerwaarde en een ploegspeler. Toen Anderlecht tegen de Zebra's een penalty kreeg, liet Vlap die netjes aan Nmecha.

Toen de bal voor een tweede keer op de stip ging, gunde Nmecha met een grote glimlach op het gezicht Vlap zijn moment. Vanaf elf meter mocht hij zijn eerste goal van het seizoen maken. 'Een bevrijdend gevoel', reageerde Vlap na de match op Twitter. Hopelijk voor Vlap en Anderlecht is de Nederlander nu weer echt vertrokken, want dat de Nederlander over de nodige kwaliteiten beschikt, is geen geheim. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Vlap bij Anderlecht vast in de ploeg staan?

Ja
76%
Nee
24%
(119 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws