Zijn vertrek bij KRC Genk was een donderslag bij heldere hemel

"Zijn vertrek bij KRC Genk was een donderslag bij heldere hemel"

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 12:45di 19-01-2021 om 12:45

Afgelopen zondag leerde het grote publiek een nieuw Belgisch talent kennen. Daan Dierckx (17) stond in de basis bij Parma in de Serie A. Dierckx speelde voor de winterstop nog bij KRC Genk, maar verdween daar langs de achterdeur. 

Jos Daerden, zijn coach bij de U18 en U21, was daar niet mee opgezet. "We wilden eigenlijk net met hem aan tafel zitten om te spreken over een profcontract, toen hij plots naar Parma vertrok. Dat was toch een donderslag bij heldere hemel. Hij is ook een beetje met de noorderzon vertrokken en is niet meer op de club geweest", geeft hij aan bij Sporza

Daerden heeft dus gemengde gevoelens bij dit debuut. "We voelden ons een beetje koud gepakt, ja. Aan de andere kant heb ik ook begrip voor zijn keuze. En we volgen hem ook nog, ik heb de match bekeken. We zijn ook trots, want het betekent dat onze opleiding goed is. Maar dus ook ontgoocheld."

In zijn debuutmatch speelde Dierckx meteen 1-1 gelijk tegen Sassuolo. In de Italiaanse pers kreeg hij achteraf ook positieve commentaren.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws