DC United, de nieuwe club van Losada: Historische club die eindelijk wil aanvallen

DC United, de nieuwe club van Losada: Historische club die eindelijk wil aanvallen

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 12:10di 19-01-2021 om 12:10

Laatste update: dinsdag 19 januari 2021 om 18:50di 19-01-2021 om 18:50

Hernan Losada ruilt de Jupiler Pro League in voor de Major League Soccer. De Argentijn tekende een contract voor drie seizoenen bij DC United. Eén van de ‘founding fathers’ in de MLS en een club met een rijkelijke historie, zelfs de parallel met Beerschot-rivaal Antwerp is niet veraf. VoetbalPrimeur.be schets een beeld van de nieuwe club van Losada.

Als het op kwaliteit aankomt loopt de MLS mogelijk nog wat achter op onze vaderlandse competitie, qua media-aandacht doet de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie het echter een stuk beter. Losada komt in een competitie terecht die in maar liefst 190 (!) landen te bekijken valt, dat kan tellen. Ook het niveau van de MLS klimt gestaag. De Europese topcompetities zijn vooralsnog veraf, de Europese subtop genre Portugal, België en Nederland komt echter in zicht. Losada kiest met DC United voor een ploeg in een snel groeiende competitie met een degelijk niveau en boordevol spotlights.

De rol van DC United in de historie van de MLS valt overigens niet te onderschatten. De club uit Washington was één van de eerste tien ploegen die deel uitmaakte van de nieuwe competitie in 1996. Het leverde DC United enkele titels op in de jaren ’90. Insiders durven zelfs te stellen dat DC United de meest historische club is uit de MLS, samen met het iconische LA Galaxy.

De laatste jaren ging het echter een stuk minder met de club uit de hoofdstad. Oud-speler en icoon van de club Ben Olsen nam gedurende tien jaar de honneurs waar langs de zijlijn, prijzen pakken lukte echter nog amper.  De staat van dienst van Olsen als speler was echter zo groot bij de club dat het tot oktober vorig jaar duurde voor de Amerikaanse T1 de laan werd uitgestuurd. Losada moet de club weer naar haar oude glorie terugbrengen. Belangrijke voorwaarde daarbij, het verdedigende voetbal van Olsen moet worden vervangen door attractief en aanvallend spel.

Losada weet dus wat hem te doen staat, en krijgt daarvoor een talentvolle kern tot zijn beschikking. De steunpilaren van het team zijn middenvelder Paul Arriola, doelman Bill Hamid en aanvaller Edison Flores. Die gevestigde waarden worden echter aangevuld met een heleboel jong talent. Kevin Paredes en Moses Nyemen staan te boek als de grootste talenten.

Die eerst genoemde is een 17-jarige middenvelder die met zijn high-energy levels perfect lijkt te passen in het voetbal dat Losada voor ogen heeft. Moses, ook 17 jaar oud, is dan weer een verdedigende middenvelder die ook al bij Dortmund mocht meetrainen. Losada wordt mogelijk de coach die beide talenten naar hun grote doorbraak loodst. Om de jonge talenten te inspireren is DC United, zoals het wel vaker gebeurt in de MLS, op zoek naar een grote naam. Die rol werd de afgelopen jaren door Wayne Rooney ingevuld maar de Engelsman verliet de MLS het afgelopen jaar. De naam van Mesut Ozil werd genoemd, hij verkoos echter een avontuur in Turkije. Met Frederick Brillant loopt er wel een oude bekende rond, de Fransman speelde in het verleden nog voor KV Oostende en Beerschot.

De opdracht voor Losada is dus duidelijk in de VS. De Argentijnse coach moet DC United weer terugbrengen naar de gloriejaren die het beleefde eind jaren ’90. De club verwacht dat Losada dat doet met aanvallend voetbal en stelt daarbij een talentvolle kern ter beschikking van de nieuwe T1. Ironisch genoeg valt DC United in ons land het best te vergelijken met Antwerp. Net als de Beerschot-rivaal kent de club uit Washington DC een rijkelijke historie, kende het een lange tijd een serieuze dip, en wil het nu met aanvallend en attractief voetbal weer aanknopen bij de top. Aan Losada om het Anwerp van de MLS weer daar te brengen.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is DC United een mooie club voor Losada?

Ja
81%
Nee
19%
(93 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws