Club Brugge speelde bij momenten een tempo dat weinigen in België kunnen volgen

"Club Brugge speelde bij momenten een tempo dat weinigen in België kunnen volgen"

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 23:01ma 18-01-2021 om 23:01

Club Brugge nam zondag de drie punten mee bij K. Beerschot V.A. na een gezondheidswandeling. Blauw-Zwart kwam geen moment in de problemen en trok met duidelijke 0-3-cijfers aan het langste eind. Het panel van Extra Time was danig onder de indruk van die prestatie.

"Club speelde bij momenten formidabel, moet ik zeggen", vat Peter Vandenbempt het treffend samen. "In de eerste helft gebeurde dat vooral vanop de linkerkant. Vooral de snelheid waarmee Club Brugge combineerde, vaak in één tijd of met korte balbehandelingen, viel op. Beerschot kon gewoon niet volgen. Dat was, zeker in de eerste helft, heel frappant. Dat kwam met golven, het heeft dat ook niet heel de tijd volgehouden."

"Club etaleerde luciditeit, techniciteit én tempo", somt Vandenbempt verder op. "Het speelde op bepaalde momenten aan een tempo dat weinig ploegen in België kunnen volgen. Dan maken zij op die manier het verschil. Ze vinden mekaar ook dankzij vele positiewissels. Er is ook voldoende discipline, want ook Diatta en Lang, die geroemd worden vanwege hun offensieve spel, verdedigen flink terug. Lang vond ik beter spelen dan hij zelf vond", lacht Vandenbempt nog.

"Het is knap dat die positiewissels er blijven komen, ook mét die nieuwe diepe spits", verwijst Filip Joos naar de komst van Bas Dost. "Voordien moesten die er zijn, want er was geen diepe spits. Nu zijn ze er ook, met nochtans de kapstok die ze zochten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Valt Club Brugge nog te stoppen in de titelstrijd?

Ja
27%
Nee
73%
(354 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws