Kompany ziet het grote probleem bij RSC Anderlecht: Alles komt in evenwicht

Kompany ziet het grote probleem bij RSC Anderlecht: "Alles komt in evenwicht"

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 19:45ma 18-01-2021 om 19:45

Laatste update: maandag 18 januari 2021 om 19:46ma 18-01-2021 om 19:46

Ook op de afgelopen speeldag is RSC Anderlecht er niet in geslaagd om punten te pakken. Op het veld van KAS Eupen ging het met 2-0 onderuit. Coach Vincent Kompany weet ook wat er schort met zijn elftal.

Tegen Eupen wist Anderlecht opnieuw kansen te creëren, maar een doelpunt kwam er niet. "We gaan niets veranderen aan onze instelling en onze intensiteit, maar we moeten niet naïef zijn. Als we niet efficiënt zijn, wordt het moeilijk", gaf Kompany aan bij Sporza.

"Sinds de match tegen Zulte Waregem creëren we veel en geven we weinig weg. We hebben de jongste ploeg van de competitie dus er is nog veel marge. Maar er zijn bepaalde kleine dingen die we kunnen veranderen om efficiënter te worden. We werken daar elke dag aan, maar er is geen magische formule."

Beterschap
Kompany wil de moed en hoop in zijn jonge spelers ook nog niet opgeven. "Het gaat om vertrouwen. Ik ben objectief tegen hen en zeg wat goed is en wat beter moet. Dan werken we daaraan. En nog eens, er is veel ruimte voor progressie", vertelt hij.

"Ik probeer de jongens vertrouwen te geven, ze moeten geloven dat elke match de match van de doorbraak zal zijn. We staan waar we staan, maar ik heb toch eerder het gevoel dat we nu punten aan het inhalen zijn. Punten die we in het eerste deel van het seizoen nooit hadden mogen verliezen, moeten we nu inhalen", blijft Kompany positief.

Volgens hem is er dan ook beterschap op komst. "We staan niet op plaats 7 omdat we geluk hebben gehad, integendeel.  We hebben veel pech gehad. Maar uiteindelijk komt het allemaal in evenwicht zeggen ze, dus ik kijk uit naar de komende vier maanden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws