KRC Genk geeft tekst en uitleg bij klacht: 'Het was ronduit gevaarlijk'

KRC Genk geeft tekst en uitleg bij klacht: 'Het was ronduit gevaarlijk'

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 17:15zo 17-01-2021 om 17:15

Laatste update: zondag 17 januari 2021 om 17:23zo 17-01-2021 om 17:23

KRC Genk onderneemt juridische stappen na de verloren sneeuwwedstrijd tegen Moeskroen (2-0). Dat wordt nu ook bevestigd op de website. KRC Genk vindt dat Moeskroen niet voldoende gedaan heeft om het veld speelklaar te maken.

Van den Brom betrok na de pijnlijke nederlaag (2-0) zelfs het coronavirus bij zijn relaas. "Kom op. We zijn geen amateurs", zei de trainer over de omstandigheden in Moeskroen. "Je bereidt je als topclub voor op een lastige uitwedstrijd en dan krijg je deze omstandigheden. Dan kun je alles in de prullenbak gooien."

Genk speelde de wedstrijd onder protest en kondigt een dag later juridische stappen aan. 'Wij zijn als club van mening dat de wedstrijd niet had mogen gespeeld worden. In de gegeven omstandigheden was een normaal verloop onmogelijk en was het ronduit gevaarlijk voor de spelers', luidt de verklaring.

'De sneeuwval was voorspeld, maar Royal Excel Mouscron heeft in onze opinie in de uren voorafgaand aan de wedstrijd onvoldoende maatregelen genomen om die in de best mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden. KRC Genk heeft voor aanvang van de wedstrijd vergeefs bezwaar gemaakt bij de scheidsrechter en daarom beslist om voorbehoud aan te tekenen.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws