Miazga praat over toekomst bij Anderlecht: “Hangt ook af van Chelsea”

Miazga praat over toekomst bij Anderlecht: “Hangt ook af van Chelsea”

08-01-2021 09:14
1

Matt Miazga wordt momenteel gehuurd van Chelsea. De Amerikaan laat zich tegenover Het Laatste Nieuws onder meer uit over zijn toekomst bij paars-wit.

Miazga ziet een verlengd verblijf zeker zitten. "Ik sta er in elk geval voor open. Ik speel hier wekelijks, de competitie ligt me, de sfeer is goed en het leven aangenaam. Het helpt dat iedereen Engels spreekt. Ik zou dus zeker willen blijven, maar het hangt ook af van wat Anderlecht en Chelsea (Miazga's moederclub, red.) verlangen."

Miazga ging op jonge leeftijd naar Chelsea en heeft daar geen spijt van. "Ik kan enkel voor mezelf spreken: ik zou het zo opnieuw doen. Ik was amper twintig toen ik naar Chelsea ging. Wie laat zo een opportuniteit liggen? Ik had veel vertrouwen, dacht dat ik het er kon maken, door omstandigheden is dat niet gelukt.”

Miazga geeft de jongeren bij Anderlecht ook raad. “Toch was de stap waardevol: het heeft me gevormd. Het is míjn pad, dat maakt het de moeite waard. Mochten de jongeren op Anderlecht daarover vragen hebben, wil ik hen raad geven, maar ik kan niet in hun plaats beslissen."