Dierckx bezoekt covidafdeling na lockdownfeestje: “Dit is binnengekomen”

Dierckx bezoekt covidafdeling na lockdownfeestje: “Dit is binnengekomen”

05-01-2021 15:44
4

Tuur Dierckx werd door Westerlo gestraft omdat hij een lockdownfeestje had georganiseerd. Hij bracht een bezoek aan de covidafdeling van het Sint-Dimpa-ziekenhuis in Geel.

"Dat was een stommiteit en ik besef dat het niet door de beugel kan. Het was mijn verantwoordelijkheid en ik ben er ook al voor gestraft. Het is een goeie les geweest en het zal niet meer gebeuren. Ik ben ook blij dat ik deze dag heb kunnen meemaken”, zegt Diercxk schuldbewust aan Sporza.

"Ik heb de covidafdeling bezocht waar mensen verblijven die terugkomen van intensieve zorg en aan de betere hand zijn. Ik heb ook met Guido gesproken, die in coma gelegen heeft en heel hard gevochten heeft. Hij heeft me verteld wat de gevolgen zijn voor zijn leven. Het is wel binnengekomen om eerlijk te zijn."

Dierckx beseft wel de ernst van het virus. "Ik besefte wel dat het ernstig was, maar het probleem is een beetje dat ik veel mensen ken die corona gehad hebben, maar altijd met geen of milde symptomen. Nooit iemand die echt doodziek was. Het was ver van mijn bed, dan sta je er niet zo bij stil. Nu wel."

Bubbel
De speler van Westerlo spreekt ook over het leven van een profvoetballer. "Als voetballer leven we ook in een soort bubbel waarbij we wat weggehouden worden van die situatie, waardoor we niet stilstaan bij de ernst ervan. Het zou goed zijn als meer mensen er eens mee geconfronteerd worden, dan ga je er toch meer over nadenken."

Dierckx zal ook zijn ploegmakkers aanspreken over zijn bezoek. "Ik zal vanaf nu zeker proberen om de mensen die ik ken duidelijk te maken hoe ernstig de situatie echt is. Normaal ben ik altijd de grapjas van de ploeg, maar hierover zal ik wel serieus praten met mijn ploegmaats. Deze dag zal me echt bijblijven."